TRADICIONALNO I MODERNO
                    

Seoski turizam

30 km od Novog Sada i 70 km od Beograda, u istoimenom selu, na padinama Fruške Gore, nedaleko od Banje Vrdnik, nalazi se Etno okućnica Jazak. Stara je preko 300 godina i predstavlja primer seoskog graditeljstva iz 18. veka. Građena je od kamena i naboja, sa drvenom krovnom konstrukcijom. Pokrivena je biber crepom.
Etno okućnica Jazak se sastoji od kuće sa stambenim i ekonomskim delovima (vajat, kačara - proizvodnja rakije i vina, kotobanja - ambar za žitarice), seoskog dvorišta sa hlebnom peći i pušnicom za sušenje mesnih proizvoda, voća i povrća. U kući ja stalna postavka eksponata iz druge polovine 19. veka. Kačara se koristi i kao pozornica na kojoj se odvijaju razni programi poput  književnih susreta, likovnih kolonija, turističkih manifestacija, radionica, modnih revija, škola u prirodi, smotri folklora i drugih. Etno okućnica Jazak je i mesto održavanja raznih seoskih svečanosti povodom Božića, Uskrsa, Durđevdana i Duhova.
Prilikom posete Etno okućnici Jazak neizostavno treba posetiti i Jazački manastir sa moštima cara Uroša, manastire Sremsku Ravanicu i Malu Remetu, hotel "Termal" u banji Vrdnik (5 km), fabriku vode "Jazak".

Informacije
Etno okućnica Jazak
+ 381 22 468468, 64 0227206
etnokucajazak@neobee.net
www.etnokucajazak.com
početna strana    
     

Radno vreme Etno okućnice Jazak

od 01.04 - 01.10. - svaki dan 10-17h
(Ponedeljak slobodan dan)

- Posete za veće grupe obavezno najaviti -