Dani banje Kanjiža

Zdravstveni turizam

JOŠ JEDAN
KORAK NAPRED

BANJA KANJIŽA, zvanično osnovana 1913. godine nakon godina izviranja tople, žučkaste, mineralne vode iz brojnih “čudotvornih” bunara čije se temperature kreću od 51°C-72°C, svečano je proslavila SVOJ DAN (24.11.2017.). Specijalna bolnica Banja Kanjiža, izuzetna zdravstveno-turistička ustanova, opremljena najsavremenijim uređajima za fizikalnu medicinu i medicinsku rehabilitaciju namenjenu kako onima kojima koji dolaze preventivno koristeći razne anti-stres, spa i sportske programe, tako i onima kojima je potrebna rehabilitacija, ostvarila je ove godine, zaključno sa mesecom oktobrom, čak 55.000 noćenja.

U Banji ističu da su najbrojniji samofinansirajući gosti, a potom slede pacijenti upućeni preko RFZO i PIO fonda. Korišćenje vaučera Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije u 2017. godini uvećano je čak za 239% u odnosu na prehodnu godinu. Znatna sredstva su uložena u medicinsku opremu, a početkom godine započela je značajna investicija – rekonstrukcija bazenskog prortora u koji su, pored sredstava Specijalne bolnice, uložena i sredstva Ministarstva turizma i Opštine Kanjiža. Bazenski prostor sada ispunjava sve potrebe kako standardnih gostiju, tako i invalida i majki sa decom.

Po rečima Ivana Đokovića, Potpredsednika Vlade Vojvodine, “Ova bolnica je trenutno vodeća u Vojvodini i pored zdravstvenog ima i veliki turistički značaj. Posetioci nisu samo iz Srbije već i iz zemalja okruženja. Svojim vanpansionskim uslugama, i bogatstvom ponude, ova banja odudara od ostalih banja”. BANJA KANJIŽA, čiji tim specijalista i terapeuta leči reumatska obolenje, stanja nakon povreda koštano-zglobnog aparata, povrede perifernog nervnog sistema, stanja postoperativne ortopedije i oštećenja centralnog nervnog sistema, ima i dalje planove razvoja, projekte za osavremenjivanje ponude, za druga fazu blatnog bloka i obnova hidro bloka, a u toku je i izrada studije izvodljivosti za jedan otvoreni bazen.

DAN BANJE KANJIŽA bio je prava prilika da se prikažu rezultati uloženih investicija i ekipa INTERNET SERBIA TRAVEL NEWS-a uverila se da je ova banja zaista jedna od vodećih na tržištu zdravstvenog turizma Srbije. Bazeni, opremljeni po svetskim standardima, slana i finska sauna, solarijum, teretana, sportska hala, atletska staza, tereni za odbojku, košarku, rukomet i tenis, fudbalski tereni, udobne sobe, čistoća, cene koje prate ponudu, a pre svega izuzetno ljubazno osoblje, omogućavaju gostu da ovde dobije pravu kombinaciju i zdravog, i lepog, i korisnog. Preporučujemo.

Specijalna bolnica za rehabilitaciju “Banja Kanjiža”

+ 381 24 875163

office@banja-kanjiza.com

www.banja-kanjiza.com