Waterfront festival

SIĐI DO REKE
Putevi hrane i vina
Prvi Belgrade Waterfront Good Food & Wine Festival održan je (6.-8.09.2019.) na Sava promenadi pod nazivom „SIĐI DO REKE“. Festival u organizaciji Udruženja „Spektar“, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za privredu Grada Beograda i uz podršku kompanije Belgrade Waterfront, okupio je pedesetak proizvođača vina i autentične domaće hrane iz Srbije i Regiona i stotinak učesnika u zabavnom i izlagačkom delu programa. Ova trodnevna turistička i privredna manifestacija, čija je osnovna tema Beograd na rekama“, počela je Vinskim defileom u karnevalskom maniru u centru grada, nastavila ponudom tadicionalne hrane i pića, pre svega vina, poznatih proizvođača i brendova iz zemlje i regiona poput „Zlatiborca“, „Naše Zlatke“, „Zlata u tegli“, „Bliss honey-a“, poljoprivrednog gazdinstva „Vlačić“ iz Trebinja, vinarija „Radovanović“, „Kovačević“, „Đorđe“, „Vukoje“, „Tonković“, „Čoka“, „Iločkih podruma“, „Plantaža 13.jul“ i mnogih drugih, kao i dodelom plaketa najboljim kompanijama u 19 kategorija. Raznovrstan zabavno-umetnički program sa Plesnim studijom „Neđma“, tamburaškim orkestrom „Kovinski bećari“ i koncertom Lene Kovačević upotpunio je Belgrade Waterfront Good Food & Wine Festival čiji su sastavni deo bile i  radionice i prezentacije na bini sa temama „Stilizovanje hrane“, „Organska hrana“, „Priča o vinu“ i „Priča o rakiji“. Atrakcije programa bile su „Celebrities in the kitchen“, takmičenje poznatih ličnosti u pripremanju salata, „Vikend beogradskih restorana – naša preporuka!“, „Sunday brunch“ i izložba „Hleb naš nasušni“.
Za Internet Serbia Travel News Marija Drašković, PR menadžer Udruženja „Centar Spektar“, kaže „Belgrade Waterfront Good Food & Wine festival“ je projekat čiji je cilj promovisanje privrednih potencijala Srbije, pre svega u oblasti proizvodnje domaće hrane i vina, ali i turizma. Planiramo da tokom ove i narednih godina predstavljamo atrakcije koje promovišu Beograd,  prestižniu "City break" destinaciju u ovom delu starog kontinenta, sve vidljiviju na turističkoj mapi Evrope i sveta“.
U obilju manifestacija koje se u poslednje vreme bave promocijom hrane, vina i turizma Srbije „Belgrade Waterfront Good Food & Wine festival“ je jedna od osmišljenijih. Druga po redu biće već merilo uspeha.
Informacije: Centar „SPEKTAR“
E.
spektarcentar@gmail.com
www.putovanjaiturizam.com