Turistički cvet 2022

PRIZNANJE ZA NAJBOLJE
MANIFESTACIJE
U godini kada je turizam u Srbiji počeo krupnim koracima da se oporavlja, kada je prema podacima Republičkog zavoda za statistiku u prvih 10 meseci ukupan broj turista bio veći za 54% u odnosu na prošlu godinu (domaćih 34% i inostranih 89%), kada se Srbija našla na američkom turističkom portalu Conde Nast Traveller među 20 zemalja koje svakako treba posetiti, i kada je u Mišelin gastronomskom vodiču za 2023. godinu preporučeno 17 beogradskih restorana, Turistička organizacija Srbije (TOS) dodelila je (15.12.2022. Dream Event Centar u Beogradu) po 37. put svoje najveće priznanje -"Turistički cvet", nagradu za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga, doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma u 2022.godini.
Dodelom priznanja "Turistički cvet", za koje je stiglo preko 95 kandidatura simbolično je zaokružena 2022. godina i odmah je, samim tim, počelo i  takmičenje za najbolje u turizmu Srbije za 2023.godinu
Na dodeli priznanja Husein Memić, Ministar turizma i omladine, najavio je da je u budžetu za 2023.godinu izdvojeno 822 miliona dinara za turističku infrastrukturu, da će biti podržani projekti izgradnje turističke marine na Srebrnom jezeru i spa-centra na Paliću (potpisan ugovor vredan 480 miliona dinara), da će Ministarstvo raditi više na jačanju kapaciteta turističke inspekcije u cilju suzbijanja sive ekonomije kao i da će turistički fokus biti na povratku kineskih turista. Marija Labović, direktorka TOS, istakla je poslednji izveštaj Evropske turističke komisije u kome se Srbija svrstava među zemlje sa najvećim porastom deviznog priliva od turizma i povećanjem broja inostranih noćenja u poređenju sa 2019. godinom.
Dobitnici nagrade Turistički cvet 2022 su:

Turistička organizacija  TO LOZNICA (https://togl.rs)
Turistička manifestacija
BEOGRADSKI MARATON (https://bgdmarathon.org)
Receptivna turistička agencija
TARATOURS, Bajina Bašta (https://taratours.rs)
Ugostiteljski objekat za smeštaj:
– Hotel „
FRUŠKE TERME“, Vrdnik (https://frusketerme.com)
– Etno selo „
LALA VINEYARD GLAMPING RESORT“, Sremski Karlovci (https://lalavineyard.com)
5.   Pravni subjekt za doprinos unapređenju turističke ponude i promocije turizma:
Muzejsko-turistički kompleks „ŠARGANSKA OSMICA“, Mokra Gora (https://zeleznicesrbije.com)
6.    Influenser/blogerBoris Radošević, Lutajući putnik
7.    Elektronski ili štampani medij za predstavljanje Srbije kao turističke destinacije
TV emisija „ŠARENICA“, RTS
TURISTIČKA ORGANIZACIJA SRBIJE
+ 381 11 6557100
📧 office@serbia.travel
💻 www.serbia.travel
WYSIWYG Web Builder