Karneval brodova

Karneval brodoiva 2021, ucesnici, ISTN
Tradicionalna manifestacija BeogradaKARNEVAL BRODOVA, koja ima za cilj da promoviše reke Savu i Dunav i njihovo ušće, koje zajedno sa Velikim ratnim ostrvom čini ono po čemu je Beograd prepoznatljiv, posle pauze od godinu dana zbog Corona virusa, održana je šesnaesti put (28.08.2021.) ispred Savske promenade, u akvatorijumu između Tramvajskog mosta i Gazele. Na ovogodišnjem Karnevalu pod naslovom “Budi kao reka”, kojim se Beograd, koji je za prvih šest meseci ove godine imao preko pola miliona noćenja, simbolično oprašta od leta, i pored kiše koja je padala čitavo poslepodne, učestvovali su malobrojni čamci iz beogradskih marina sa svojim hrabrim posadama, brodovi „Vatrogasac“ i „Topčiderka“, kao i brod “Kej” za turističko razgledanje grada sa vode. I pored lošeg vremena ova manifestacija, čiji kvalitet po našem mišljenju opada poslednjih nekoliko godina, okupila je veliki broj posmatrača.
Karneval brodova 2021, brod Horizont, ISTN
karneval brodova 2021, brod vatrogasac, ISTN
Karneval brodova 2021, brod Kej , ISTN
Karneval brodova 2021, brod Svibor, ISTN
KARNEVAL BRODOVA, koji je organizovala Turistička organizacija Beograda, uz podršku  Skupštine grada, brojnih gradskih službi i prijatelja manifestacije, pratili su defilei Policijskog orkestra, mažoretkinja iz Bele Crkve i vitezova Udruženja "Svibor", aktivnosti animatora Cirkusfere na karnevalskim štulama, bazar organskih proizvoda, zdrave hrane i različitih proizvoda domaće izrade, kao i koncerti dečijeg hora “Čarolija” i grupe “Texas Flood”.
BEOGRAD
Karneval brodova 2021, defile bvrodova, ISTN
Karneval brodova 2021, Miodrag Popovic TOB, ISTN
Po rečima Miodraga Popovića, direktora Turističke organizacije Beograda, “Karneval brodova je jedna od najuzbudljivijih manifestacija koja privlači ne samo domaće posetioce, već i strane turiste. Predstavlja jedinstveni događaj porodičnog karaktera koji afirmiše rekreativno-sportske aktivnosti na vodi, aktivira nautički turizam grada i doprinosi da se Beograd vrati svojim rekama sa kojih je i krenuo”.
Karneval brodova 2021, pratece manifestacije, ISTN
Karneval brodova 2021, zabavljaci na stulama, ISTN
Karneval brodova 2021, brod Topciderka, ISTN
karneval bdorova 2021, deciji kutak, ISTN
Karneval brodova 2021, koncerti, ISTN
Karneval brodova, bazar rukotvorina, ISTN
Informacije:
Turistička organizacija Beograda
+ 381 11 3625060
📧 tobsekretarica@tob.rs
💻 www.tob.rs