Turistička prizma 2021

ZA NOVI KVALITET U TURIZMU
MANIFESTACIJE
 
U organizaciji Centra za razvoj turizma Srbije, Turističke organizacije Beograda i Turističke prizme iz Novog Sada održan je (23.-24.11.2021.) Beogradski turistički & MICE forumWESTM 2021, poslovni skup namenjen organizatorima kongresa, seminara i drugih događaja, hotelima i ostalim smeštajnim objektima, kongresnim centrima, turističkim organizacijama, organizatorima putovanja, ponuđačima pratećih usluga, kompanijama koje posluju u okviru kongresnog (MICE) turizma. Teme su bile vezane za Gradove regiona kao generatore razvoja turistitičke ponude i Saradnju u promociji turističkih proizvoda u Regionu. Đorđe Mihajlović, direktor i urednik “Turističke prizme” za Internet Serbia Travel News kaže:”Ove godine usmerili smo se na na Jugoistočnu Evropu i mogućnosti za bolje povezivanje u Regionu. Zbog loše zdravstvene situacije izazvane Covidom u čitavom svetu, odlučili smo da prvi put ne održimo B2B surete jer nismo bili u prilici da fizički dovedemo kvalitetne organizatore događaja iz Evrope na koje smo navikli naše klijente, ali smo procenili da će se veliki deo turističkog prometa okolnih zemalja odvijati unutar našeg Regiona pa su tako i odabrane teme kojima se bavimo“.
WESTM 2021 okupio je turističke poslenike iz Beograda, Ljubljane, Budve, Novog Sada, Niša,  Sarajeva, Tuzle, Rijeke i drugih gradova Regiona. Posebno su bile zanimljive teme „Kako su Pandemija i Nova generacija zajedničkim snagama promenili B2B komunikaciju”, “Umrežavanje na događajima u vreme Covida” i “Digitalna budućnost?”.
Poslovni skup
WESTM 2021 pratila je i tradicionalna dodela priznanja TURISTIČKA PRIZMA, koje je redakcija časopisa Turistička prizma osmislila još 1997.godine pokrenuvši akciju Za novi kvalitet u turizmu. Turistički novinari iz zemalja Regiona Jugoistočne Evrope su isključivi predlagači i donosioci odluka o izboru nagrađenih.
Turisticka prizma, Panel Saradnja u promociji turistickog proizvoda u regionu, ISTN
Ovogodišnji dobitnici TURISTIČKE PRIZME
po kategorijama:
– Eko i etno turizamZORNIĆA KUĆA, selo Baćevac, Srbija i etno naselje KOTROMANIĆEVO, Derventa, BiH
– Organizatori putovanja i događaja –
CROATIA OPEN LAND TOURS, Karlovac, Hrvatska
– Wellness i spa hotel – hotel
SUNCE, Sokobanja, Srbija
– Kongresni centri i hoteli – hotel
MEDITERAN HOTEL&RESORT, Budva, Crna Gora
– Destinacije, turističke zajednice i organizacije – Opština
VIŽINADA, Hrvatska 
– Mali i porodični hotelihotel
MAIVA, Ohrid, Severna Makedonija
– Restorani
GOSTILNA PRI LOJZETU, Vipavska dolina, Slovenija
– Prateće usluge u turizmu –
GOLD TRAVEL, Podgorica, Crna Gora
– Poslovni događaji i manifestacije –
SAJAM TURIZMA I EKOLOGIJE “LIST”, Lukavac, BiH
Informacije:
Turistička prizma Ltd
. +381 21 3006274
📧 ffice@turistickaprizmans.com
💻 www.turistickaprizmans