53. Međunarodni sajam turizma

NOVI DOŽIVLJAJI
UZ NOVE IDEJE
MANIFESTACIJE
Pod sloganom “Nove ideje za nove doživljaje” održan je (17.-19.11.2022.) 53.Međunarodni sajam turizma u Novom Sadu. Prvi put kao samostalna priredba, i prvi put u ovom terminu okupio je u hali “Master”, po podacima organizatora, više od 250 izlagača i učesnika Hosted Buyer Programa iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Severne Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Turske, Rumunije, Kipra, Bugarske, Austrije i drugih zemalja. Zemlja partner Crna Gora dobro je iskoristila ovaj termin sa ponudom dočeka Nove Godine, sa aranžmanima za zimovanja ove i letovanja iduće godine. I turističkih agencija je bilo više no inače budući da su prepoznale svoj interes u ponudi programa za predstojeće praznike, za zimske odmore i za rani buking za sledeću letnju sezonu. 
Informacije:
Sajam turizma Novi Sad
+ 381 21 4831142
📧 info@sajam.net
💻 www.sajam.net
Gastronopmija na Sajmu turizma u Novom Sadu 2022, ISTN
Pokrajinski sekretarijat za turizam bavio se strateškim temama zapošljavanja mladih u turizmu, regionalnim povezivanjem, ženskim preduzetništvom, promovisanjem projekta Tur de Fruška 2023 i starim zanatima, sa idejom da pokrene kampanju pod nazivom „Gastro magneti“ koja podrazumeva da se vojvođanska jela prikažu kroz magnete. Turistička organizacija Novog Sada započela je kampanju „Oseti duh zimske fantazije u Novom Sadu“ a Turistička organizacija Vojvodine je, uz predstavljanje 23 turističke organizacije, nastavila sa promocijom kampanje „Vojvođanski ručak – neodoljivi ukusi ravnice“ sa ciljem da kroz bogatu vojvođansku gastronomiju prikaže turističke destinacije. U organizaciji Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu održana je konferencija „Savremeni trendovi u turizmu i ugostiteljstvu – CTTH sa temama poput „Finansiranje u turizmu“, „Kreativna industrija i turistička ponuda“ i „IT podrška za razvoj turizma“. Svoje mesto na Sajmu imali su i B2B sastanci, program iz oblasti Medicinskog turizma, HORECA oprema za ugostiteljstvo, Gastro izazov i Gastro kup Srbija, takmičenje profesionalnih kuvara. Dodeljena su i priznanja tako da je Veliki šampionski pehar, sa titulom Apsolutnog lidera kvaliteta, poneo  Hotel „Fruške terme“ u Banji Vrdnik.
Prvi put je 53. Međunarodni sajam turizma, sa kojim organizatori kažu da su zadovoljni, održan u hibridnom okruženju – u realnom prostoru Novosadskog sajma i virtuelnom prostoru platforme ExpoOnline.rs.
Sajam turizma u Novom Sadu 2022, Veliki šampionski pehar osvojio Hotel „Fruške terme“ u Banji Vrdnik, ISTN