Thermane Laško

Sa koferom kroz svet

WELLNESS ZA ZDRAVLJE I RASPOLOŽENJE

U središtu Slovenije, 85 km udaljeno od Ljubljane i 10 km od Celja, uz donji tok reke Savinje nalazi se živopisno mesto Laško, poznato po trermalnim izvorima, čarobnoj okolini i proizvodnji piva. Izvore termo-mineralne vode Laškog koristili su još stari Rimljani, a 1854. godine ovde je niklo prvo termalno kupalište, moderno letovalište austrougarskog cara Franje Josifa I. Laško, koje se udobno smestilo na 228 m nadmorske visine, ima bogato kulturno i istorijsko nasleđe. Prvi put se pominje još 1227. godine. Pitoreskni stari deo grada podno brda Hum, prava je turistička atrakcija koju upotpunjuju i brojne crkve, dvorci i Kartuzijanski manastir.

PUTEVI HRANE I VINA

Posećeno preko cele godine, Laško ima najviše gostiju za vreme poznatog festivala “Pivo i cveće” koji se održava svake godine u julu. To je najveći festival u Sloveniji kada se pije mnogo piva i veseli uz muziku. Gosti “Thermane Laško” imaju stalno organizovanu posetu čuvenoj pivari “Laško”, gde uz ulaznicu od 2,5 eura mogu da pogledaju pogone za proizvodnju piva kao i da degustiraju ovo omiljeno piće. U restoranima “Thermane Laško” služi se zdrava i veoma ukusna hrana, a specijaliteti su goveđi karpaćo sa tartufima, ribići u sosovima, pršuti i razne druge poslastice.

SPECIJALNI PROGRAMI

“Thermana Laško”, svojim gostima koji dolaze bilo u redovnim aranžmanima bilo u vikend-paketima koji obuhvataju dva polupansiona sa wellnessom i bazenom, organizuju i zimi i leti šetnje po gradu i okolini. Predviđena je i rekreacija na teniskim i košarkaškim terenima, ribolov u Savinji, zabava u restoranima i noćnim klubovima. “Thermana Laško” raspolaže i modernim kongresnim centrom za oko 800 ljudi. U 2009. godini planirano je otvaranje i Kongresnog hotela i Kongresnog centra sa 9 kongresnih sala za ukupno 760 osoba.

THERMANA LAŠKO

Srce Laškog čini atraktivni turističko-smeštajni kompleks “Thermana Laško”, jedan od najsavršenijih u ovom delu Europe. Smešten pored reke Savinje, kao jedinstvena prozračna celina uklapa se u prirodni ambijent. U okviru “Thermane Laško” posluju Zdravilišče Laško(4*), novi Wellness Park hotel Laško(4*) i Hotel Hum(3*).

Termalni centar obuhvata 2200 m2 vodenih površina unutrašnjih i spoljašnjih bazena sa blagotvornom svežinom prirodne i zdrave termalne vode, zagrejane na 30 -34 °C. Izdvaja se veličanstvenom staklenom kupolom i različitim vodenim atrakcijama (talasi, tri whirlpoola iznad bazena, Kneippov put, dečije vodeno zabavište, rekreacijski masažni bazen, brza reka, tobogani).

Ambijentalna celina prilagođena potrebama gostiju, Sauna centar sa sedam različitih vrsta sauna (Infracrvena, Laconium, Sanarium, klasične finske i parne), brojni bazeni, obilje masaža (Ayurveda, Shiatsu, tajske, havajske, švedske, indijske, masaže stopala i druge), rekreacija, Comfort Zone rituali, nega lica i tela, obloge i maske vrhunskih kozmetičkih linija čine da, po rečima domaćina, “Gosti odu zadovoljni, očuvane vitalnosti, ojačanog telesnog i duhovnog zdravlja i – puni života”.

Informacije i rezervacije
THERMANA d.d.
00386 (0)3 73 45 248
Fax: 00386 (0)3 73 45 123
katja.strojin@thermana.si
www.thermana.si